اخیرا شاهد مطالبی هستیم که دم از ” ازدواج سفید ” می زنند. تجزیه کلمات زیباست؛ “ازدواج” و “سپید”. برای کسی که معنی ترکیبش را نداند جذاب است و یک ازدواج ساده، صمیمی و زیبا را به ذهن متبادر می کند و مخاطبِ ناآگاه با خواندن تیترهای پیرامون آن دچار یک تناقض می شود “هشدار برای رواج ازدواج سفید “!.

اما سراغ مفهوم که می روی دلالت بر یک رابطه نامشروع، غیرقانونی و دور از شان یک مسلمان وایرانی با فرهنگ و آداب و رسوم دیرینه خود دارد. رابطه ای که نه شرع قبولش دارد و نه قانون.

رابطه ای که اصلا ازدواج نیست و خارج از تعهدات یک ازدواج است. جالب اینجاست که برخی دم از رواج این گونه رابطه می زنند دور از اینکه اصلا آمار صحیح و قابل استنادی از آن داشته باشند.

به اصل کلمه که می پردازی (white marriage) معادلی برای آن در فرهنگ آکسفورد نمی یابی اما در فرانسه به ازدواجی”قانونی و بدون روابط جنسی” معنی شده است (A marriage without sexual relations) و این باز تعجب بیشتر را بر می انگیزد که معنای غربی آن کاملا متفاوت است و به ازدواجهایی دلالت دارد که با انجام مراسم قانونی برای دور زدن قانون مهاجرت یا مسائل دیگر از آن استفاده می شود.

اما چیزی که از آن به زندگی مشترک زن و مرد به همراه روابط جنسی بدون ازدواج یاد می شود در فرهنگ آکسفورد “cohabitation” یعنی “همباشی” آمده است، یعنی حتی فرهنگ غرب نیز این رابطه را ازدواج نمی داند و “همباشی” تعریف می کند.

( Live together and have a sexual relationship without being married)

همچنین واژه “White wedding” به ازدواجی رسمی در کلیسا که در آن عروس لباس سفید می پوشد گفته می شود.

(A traditional church wedding at which the bride wears a formal white dress)

اما چطور شده لغت “همباشی سیاه ” فرنگی به فرهنگ ایران که آمده “ ازدواج سفید ” نام گرفته است؟!

ریشه کلمه ” ازدواج سفید ” را که جستجو می کنی اولین بار توسط رسانه های بیگانه، معاند و ضد دین از آن استفاده شده و خبر از رواج آن داده اند و معلوم نیست از آن سر دنیا از کجا فهمیده اند این گونه ازدواج در ایران رواج یافته! دلیل آن نیز مشخص است؛ تابو شکنی و حرمت زدایی از جامعه و رواج و عادی سازی نوعی رابطه نامشروع و نامتناست با فرهنگ ایران.

بعد از آن نیز متاسفانه رسانه های داخلی از روی غفلت برای اینکه از قافله عقب نمانند و به آسیب شناسی آن بپردازند و یا برای فروش خود یا کلیک مخاطبان خود خوراک تهیه کنند از این واژه استفاده کرده اند و متاسفانه برخی کارشناسان، روانشناسان و مسئولان نیز با استفاده از آن به فراگیری واژه دامن زده اند.

بی شک او و گروهش شما را از جایی می بینند که شما آنها را نمی بینید (سوره اعراف آیه 27)

خواندن این مطلب را از دست ندهید : راهنمای جامع تربیت کودک و نوجوان در مهدکودک و دبستان برای والدین [با محوریت مدیریت تمایلات] [ +نسخه مناسب موبایل ]


اما در مسئله همباشی سیاه ( ازدواج سفید ) چند نکته به نظر می رسد:

1- استفاده از واژه “ازدواج سفید” برای زندگی مشترک زن و مرد به همراه روابط جنسی بدون ازدواج مناسب نیست و استفاده از آن ناصحیح و نامناسب و پیگیری خط رسانه های ضد دین به نظر می رسد. رخداد نامناسبی که غرب آن را “همباشی” می داند دلیلی ندارد از سوی کشوری مسلمان و مبادی آداب و رسوم دیرینه اجتماعی “ازدواج سفید” نام گذاری شود.

باید دقت کرد اینکه رسانه ها گزارش و مصاحبه بگیرند و بدون آگاهی از چند و چون و مقدار آن خبر از رواج “ازدواج سفید” یا “سپید” دهند خود نوعی تبلیغ و عادی سازی این نوع رابطه نامشروع خواهد بود.

رابطه ای که در دین، فرهنگ و اجتماع تعریف نشده و تابوست. ضمن اینکه واژه زیبای “ازدواج سفید” برای مفهوم نازیبای آن بسیار نادرست و قابل تامل است و نوعی زیبا جلوه دادن یک تابوی اجتماعی و حرام شرعی و دینی است.

2- افزایش زندگی مجردی جوانان در شهرهای بزرگ ایران، مخصوصا تهران که در سالهای اخیر به علت مهاجرت برای تحصیل و کار و یا افزایش سن ازدواج و تمکن مالی برخی قبل از ازدواج پیش آمده، دلیل بر رواج این نوع “همباشی” نیست.

همچنین ممکن است افراد بسیار معدودی که تقیدات دینی و اخلاقی ندارند به قصد ایجاد رابطه جنسی نامشروع مدت محدودی با هم زیر یک سقف باشند اما این را نمی توان یک نوع زندگی مشترک و “همباشی” با قواعد غربی آن نامید بلکه فقط یک رابطه نامشروع و غیر عرف است.

3- در اینکه سالهای اخیر با تهاجم فرهنگی برخی منکرات تاحدی رشد داشته شکی نیست اما اینکه “رواج” پیدا کرده مساله ای نیست که با حدس و گمان یک خبرنگار یا روانشناس یا جامعه شناس به آن رسید بلکه احتیاج به آمار رسمی دارد و شایعه رواج آن نیز سر در آخور رسانه های بیگانه به دلایل عنوان شده دارد.

حداقل شاهد این مطلب مشاهده خود اصحاب رسانه می تواند باشد که از این همه جوان مجرد تاکنون چند زوج را دیده اند که اینگونه بدون طی مراسم قانونی و عرفی و شرعی با هم زیر یک سقف شروع به زندگی مشترک کرده اند؟

4- جنجال سازی برای رخداد منکراتی که در جامعه رواج نیافته و فراگیر نشده، خود نوعی اشاعه فحشا، تابو شکنی، دامن زدن و تشدید آن خواهد بود. به همین دلیل در اسلام خواسته شده از عادی سازی و بیان اینگونه مسائل مخفی و غیر علنی پرهیز شود و حتی بازگو کردن فحشای مخفی را برابر با انجام آن دانسته اند.

در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) آمده است: «من اذاع فاحشة کان کمبتدئها»؛ هرکسی کار زشتی را که در خفا انجام شده فاش و منتشر کند مثل این است که خود آن گناه را انجام داده است.( الکافی، ج2، ص356)

5- واژه سازی برای این مسائل همت مضاعف فرهنگسرای زبان و ادب پارسی را می طلبد. باید توجه داشت کار اصلی این سازمان در درجه اول واژه یابی مناسب و “قابل استفاده” برای این لغات است که همراه خود بار سنگینی از تهاجم فرهنگی و تابو شکنی را نیز یدک می کشند.

6- به رسانه هایی که قصد پرداختن به آسیب ها یا پیشگری از این مساله را دارند پیشنهاد می شود به جای استفاده از واژه نابجا و نامناسب “ ازدواج سفید ” از “ همباشی سیاه ” استفاده کنند تا در صف رواج دهندگان بیگانه و ضد دین آن قرار نگیرند.

منبع:تسنیم | بازنشر شده از سایت بنیانا


درباره همباشی و ازدواج سیاه | هشت نکته که باید بدانید

درباره همباشی و ازدواج سیاه

قبل از اینکه خزعبلات امثال بی بی سی و از غرب کتک خورده ها (غرب زده ها) به گوشتون برسه، این رشته توئیت رو که از منابع غربی استخراج شده درباره همباشی ( ازدواج سفید ) بخونید تا تصور درست تری نسبت بهش داشته باشید.

1) ” ازدواج سفید ” به ازدواجی می گویند که یک زن و مرد بدون ثبت قانونی در زیر یک سقف زندگی می کنند و با یکدیگر رابطه جنسی نیز دارند. این واژه تنها در ایران کاربرد دارند و در عموم نقاط جهان به آن “همباشی” می گویند.

2)وقتی پژوهشگران سوالاتی در مورد همباشی از زوج های همباش میپرسند،افراد نظرات متفاوتی دارند.زنان آن را به عنوان مرحله ای به سوی ازدواج میبینند درحالی که مردان آن را راهی برای تست رابطه و فرار از تعهدات ازدواج به حساب میاورند. این یعنی این رابطه کاملا به نفع مردان و به ضرر زنان است.

‏3) واردشدن به همباشی،در صورتی مشکل نبود که خروج از آن هم به همان نسبت آسان بود، در حالی که درعمل اینطور نیست. بیشتر اوقات افراد به چیزی ورود میکنند که تصور میکنند موقعیت زندگی کم هزینه و دارای ریسک پایین خواهد بود درحالی که فقط چندماه یا یکسال بعد، خود را عاجز از خروج از آن میابند.

4) مگ جی، روانشناس کلینیک ،اثر همباشی را در نیویورک تایمز در سال ۲۰۱۲ تشریح کرد:

زوج هایی که قبل از ازدواج همباشی دارند ( و به خصوص قبل از نامزدی یا هر تعهد واضح دیگری) ،رضایت کمتری از ازدواج شان دارند و بیشتر احتمال دارد طلاق بگیرند نسبت به زوج هایی که چنین رابطه ای نداشته اند.

5) از ۱۹۷۰، تحقیقات پشت سرهم نشان میدهد که همباشی قبل از ازدواج میتواند رضایت و شادی زوج آینده را کاهش دهد و نهایتا به طلاق برساند، محققین به این نتیجه رسیدند که زوجهایی که قبل از ازدواج همباشی دارند حدود ۳۳ درصد نرخ طلاق بیشتری نسبت به افرادی که تا ازدواج صبر کرده اند، دارند.

6)این موضوع به حدی جدی است که پروفسور جی تیچمن از دانشگاه وسترن واشنگتن در این باره می گوید: بدترین چیز برای ازدواج ،همباشی است حتی سکس قبل از ازدواج که خطر شکست ازدواج را افزایش میدهد در رتبه های بعدی قرار دارد.

7) بررسی ویت نشان داد که حدود ۲۰ درصد از زنان همباش ، پارتنر جنسی ثانویه ای هم دارند در مقایسه با زنان ازدواج کرده که این میزان حدود ۴ درصد میباشد. این یعنی خیانت در بین همباش ها موج می زنه.

8)با همه معایبی که این نوع از ارتباط داره، رسانه های فارسی زبان خارج از کشور از آن حمایت می کنند به حدی که برخلاف تمام دنیا، به جای همباشی، لفظ مثبت “ازدواج سفید” را برای آن انتخاب کرده و ترویج دادند. | تصویر»

اسکرین شات از خبرگزاری های طرفدار آمریکا درباره زنا و گناه و ازدواج سفید
اسکرین شات از خبرگزاری های طرفدار آمریکا

نویسنده : محمدرضا بورونی (مستندساز، پژوهشگر در حوزه زنان، جنسیت، خانواده و غرب شناسی) | لینک منبع


دسته بندی:

نشر:

ویرایش: